Brand

 Hieronder vindt u tips, informatie en interessante weetjes op het gebied van veiligheid en brand. brand tips 

  Studenten ontsnapten in 2014 op het nippertje aan een grote brand in hun studentenhuis.    Het is natuurlijk de nachtmerrie van iedereen, brand in je woning.
  In 2014 overkwam het een groep studenten in hun studentencomplex in Nijmegen.
 
  Studentenvakbond AKKU en de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid maakten samen
  een korte film over deze brand.
 
  Aan het woord zijn 3 zussen en een brandweervrijwilliger die de brand meemaakten.
 
 klik hier

Lees meer...

De Brandweeracademie van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) verzamelt structureel data over fatale woningbranden in Nederland. Daarbij werken zij samen met de bij de betreffende branden betrokken brandweerkorpsen en teams-brandonderzoek.

De actuele cijfers zijn de voorlopige cijfers over fatale woningbranden van januari tot en met augustus 2016. Omdat dit niet om een heel jaar gaat is het niet reeel om deze cijfers te vergelijken met de voorgaande jaren.

Ter vergelijking met voorgaande jaren ziet u hieronder een overzicht van de cijfers van 2008 t/m 2015.

Lees meer...

Brand in huis! Niemand hoopt dat ooit mee te maken, maar we moeten er wel over nadenken. Een kleine brand in huis kan soms heel makkelijk ontstaan. Een omvallende kaars, vlam in de pan, kortsluiting, telefoonoplader of wat dacht u van een oververhitte wasdroger of laptop. Dit zijn zomaar wat zaken die voor een heleboel ellende kunnen zorgen. Gelukkig zijn er genoeg maatregelen die je kunt treffen om brand in huis te voorkomen. Maar wat nu als het onverhoopt toch mis gaat en er een kleine brand ontstaat?

Er zijn tegenwoordig tal van middelen te koop om een beginnende brand te bestrijden. Zoals een blusdeken, sproeischuimblusser of brandblusser, maar welke middelen kunt u waarvoor gebruiken?

Lees meer...

De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als u slaapt is uw reukorgaan uitgeschakeld en ruikt u dus niets. U zal dus niet wakker van de rooklucht. Ruim 75 % van alle branden ontstaan ’s nachts. Omdat rook veel giftige gassen bevat, raakt u al snel in een diepe bewusteloosheid. Vaak al binnen enkele minuten! Rookmelders zijn dus echt van levensbelang.

Lees meer...

Voorkomen is beter dan genezen! En dat geldt zeker voor brand. Brand in je huis is een enorme traumatische gebeurtenis, ook al is het maar een “kleine”. Je huis is de meest vertrouwde plek in je leven, waar je al je persoonlijke bezittingen bewaard. Dit wil je niet in rook op zien gaan of erger.

Lees meer...